Onderwaterwereld

Ontdek het leven onder water, in de Noordzee, de Oosterschelde, of meer exotischer oorden.

Duikschool Okeanos: Gesticht in 1971

Wie zijn we?

De Oostendse duikschool Okeanos is lid van de Nederlandstalige liga NELOS, dat op haar beurt deel uitmaakt van de wereldwijde organisatie CMAS. Hierdoor hebben de brevetten die u in onze duikschool kunt behalen een internationale erkenning en kunt u wereldwijd uw favoriete sport beoefenen.

Okeanos, gesticht in 1971, verzorgt opleiding en training tot het behalen van het brevet 1*, 2*, 3* en 4* duiker. Onze duikclub heeft wekelijkse trainingsavonden op dinsdagavond tussen 21 en 22 uur in het stedelijk zwembad van Oostende. We tellen momenteel een 60-tal leden, waarvan 50 duikers en 10 zwemmers.

Duiken is een veilige sport als je het veilig aanleert. Je ontdekt de onderwaterwereld die zo prachtig en fascinerend kan zijn.

’t Intespuugertje

Driemaal per jaar geven we een clubblad “ ’t Intespuugertje” uit met allerlei weetjes en verhalen rond ons clubgebeuren. De redactie van dit clubblad gebeurt door Christine.

Dit zijn onze bestuursleden:

Lidmaatschap

Na een kennismakingsreeks van drie lessen, kunt u zich lid maken van onze duikschool Okeanos. Het lidmaatschap omvat het wekelijkse gebruik van het zwembad en de verzekering, die de ongevallen in het zwembad en in open water (wereldwijd) dekt.

Het lidmaatschap als duiker is mogelijk vanaf de leeftijd van 14 jaar en bedraagt voor 2019: 155 € (evt. verminderd met de Nelosbijdrage indien u reeds lid bent bij een andere Nelos-Club), wordt jaarlijks aangepast volgens de Nelosbijdrage en clublidgeld.

Het lidmaatschap zwemmen bedraagt 55 euro voor volwassenen (tarief 2019).

Paul Elewaut

Paul Elewaut

Duikschoolleider

1* Instructeur

Luc Aelvoet

Luc Aelvoet

Voorzitter

Assistent Instructeur

Frank Podevyn

Frank Podevyn

Ondervoorzitter

Assistent Instructeur

Carine Devogelaere

Carine Devogelaere

Secretaris Ledenadministratie

3*D

Hilde Van Remoortere

Hilde Van Remoortere

Penningmeester

3*D

Ronald Geeraert

Ronald Geeraert

Materiaalverantwoordelijke

3*D

Christine Desmet

Christine Desmet

Ondersteuning secretariaat

Clubfotograaf

Verschillende disciplines

In onze club zijn verschillende disciplines van de onderwatersport aanwezig, waardoor iedereen zijn sport volgens zijn interesse kan beleven en aanleren.

In het zwembad worden de groepen ingedeeld volgens niveau met het oog op het te behalen brevet.

Het vrijduiken, waarbij men zonder luchtflessen duikt, is een zeer uitdagende en boeiende tak van onze duiksport. We hebben in onze club voornamelijk Danny (Master vrijduiken) en Tony die u hier met zeer veel ervaring in kunnen trainen.

Verschillende leden hebben al een heel parcours afgelegd op het vlak van onderwaterfoto- en videografie. Derek, Eddy en Ronald zijn hier als meest ervaren duikers zeker bereid om hun kennis en inzichten met je te delen.

Een aantal duikers in onze club kunnen je verder op weg helpen op het gebied van technisch duiken, waarbij andere ademgasmengsels of andere systemen (vb rebreather) worden toegepast.

Club Sponsors